Η παρασκευή είναι απλή.Βάζουμε τις ανθισμένες κορυφούλες του φυτού σε ένα βάζο με ελαιόλαδο το οποίο στην συνέχεια "φασκιώνουμε" με λευκό πανί και τοποθετούμε στον ήλιο για σαράντα ημέρες.
Μία φορά την εβδομάδα το γυρίζουμε ανάποδα από ότι είναι।(Μην ξεχάσετε να βιδώσετε σφιχτά το καπάκι)
Στην συνέχεια στραγγίζουμε το υπέροχο κόκκινο λαδάκι μας και είναι έτοιμο για χρήση।Προτεινόμενη δοσολογία, μία κουταλιά της σούπας κάθε πρωί για τα προβλήματα στομάχου,ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων।Είναι πραγματικά θαυματουργό!
Μπορείτε να βάλετε το σπαθόλαδο σε μικρά μπουκαλάκια και να το χαρίσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα για μια ώρα ανάγκης. Να είστε σίγουροι πως θα το εκτιμήσουν όταν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουν.
Αυτό είναι το σπαθόλαδο που λένε ή κάτι άλλο?Και το πίνουμε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ εκ των προτέρων :)
Ναι, αυτό είναι, όπως βλέπεις έκανα κάποιες διορθώσεις στο κείμενο.Εμείς το χρειαζόμαστε για τα παιδιά για τις πληγούλες τους.Ναί το πίνουμε.Μια χρονιά, έκανα κούρα στο στομάχι μου για ένα διάστημα.Στο Σάμαρι θα είναι ανθισμένο τώρα, πες στον πεθερό σου να σου μαζέψει.:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου μπορούμε να βρούμε ανθισμένες κορφούλες του φυτού??? Ποιά εποχή? Μπορούμε να το φτιάξουμε και με ξερό βάλσαμο???
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύτιμο για κάθε σπίτι, φτιάχνω κάθε χρόνο (όπως και χαμομηλέλαιο και δαφνέλαιο)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ελαιολαδο αν μεινει πολυ καιρο κατω απο τον ηλιο , οξυδονεται . Τι ειναι αυτο που το κανει να μην οξυδονεται αν μεσα εχει σπαθοχορτο ?
ΑπάντησηΔιαγραφή