Θα ηθελα να σας τραταρω..
Γεύσεις , ελληνικές,ανατολίτικες που έχουν την το άρωμα της ρίγανης,του βασιλικού, του δυόσμου, του μοσχοκάρυδου, της κανέλας και του γαρύφαλλου...
Kαι τέρψη της ψυχής μέσω των γευστικών κάλυκων του συναισθήματος.

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Βαλσαμόλαδο ή σπαθόλαδο το θαυματουργό και..αντίο στομαχόπονε..

Η παρασκευή είναι απλή.Βάζουμε τις ανθισμένες κορυφούλες του φυτού σε ένα βάζο με ελαιόλαδο το οποίο στην συνέχεια "φασκιώνουμε" με λευκό πανί και τοποθετούμε στον ήλιο για σαράντα ημέρες.































Μία φορά την εβδομάδα το γυρίζουμε ανάποδα από ότι είναι।(Μην ξεχάσετε να βιδώσετε σφιχτά το καπάκι)
Στην συνέχεια στραγγίζουμε το υπέροχο κόκκινο λαδάκι μας και είναι έτοιμο για χρήση।Προτεινόμενη δοσολογία, μία κουταλιά της σούπας κάθε πρωί για τα προβλήματα στομάχου,ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων।Είναι πραγματικά θαυματουργό!
Μπορείτε να βάλετε το σπαθόλαδο σε μικρά μπουκαλάκια και να το χαρίσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα για μια ώρα ανάγκης. Να είστε σίγουροι πως θα το εκτιμήσουν όταν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουν.

5 σχόλια:

  1. Αυτό είναι το σπαθόλαδο που λένε ή κάτι άλλο?Και το πίνουμε?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, αυτό είναι, όπως βλέπεις έκανα κάποιες διορθώσεις στο κείμενο.Εμείς το χρειαζόμαστε για τα παιδιά για τις πληγούλες τους.Ναί το πίνουμε.Μια χρονιά, έκανα κούρα στο στομάχι μου για ένα διάστημα.Στο Σάμαρι θα είναι ανθισμένο τώρα, πες στον πεθερό σου να σου μαζέψει.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που μπορούμε να βρούμε ανθισμένες κορφούλες του φυτού??? Ποιά εποχή? Μπορούμε να το φτιάξουμε και με ξερό βάλσαμο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύτιμο για κάθε σπίτι, φτιάχνω κάθε χρόνο (όπως και χαμομηλέλαιο και δαφνέλαιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ελαιολαδο αν μεινει πολυ καιρο κατω απο τον ηλιο , οξυδονεται . Τι ειναι αυτο που το κανει να μην οξυδονεται αν μεσα εχει σπαθοχορτο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή