Θα ηθελα να σας τραταρω..
Γεύσεις , ελληνικές,ανατολίτικες που έχουν την το άρωμα της ρίγανης,του βασιλικού, του δυόσμου, του μοσχοκάρυδου, της κανέλας και του γαρύφαλλου...
Kαι τέρψη της ψυχής μέσω των γευστικών κάλυκων του συναισθήματος.

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Συνταγή για σπιτικό τουρσί!



Η συνταγή είναι τόσο απλή και το αποτέλεσμα νοστιμότατο..
Εγώ προσωπικά έβαλα:
Άγουρες ντοματούλες
Πιπεριές
Σκόρδο
Γλυστρίδες
κλωναράκια άνηθο
Πιπεράκια καυτερά
Πιπέρι κόκκινο και μαύρο ολόκληρο
Τρόπος παρασκευής:
Κόβουμε σε χοντρές φετούλες τις ντομάτες, τις πιπεριές, το σκόρδο , και σε μικρά κλωναράκια τις γλιστρίδες και τοποθετούμε σε βαζάκια πιέζοντας ώστε να γεμίσουν καλά.
Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το ζουμάκι συντήρησης το οποίο είναι, ένα φλιτζάνι νερό, ένα φλιτζάνι μηλόξυδο, μ'ια κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Αυξάνουμε την ποσότητα αν χρειάζεται, διατηρώντας την αναλογία. Μόλις πάρει μια βράση ίσα-ίσα για να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι, κατεβάζουμε και γεμίζουμε τα βάζα μας.
Πριν τα καπακώσουμε τα χτυπάμε ελαφρά στον πάγκο για να φύγουν οι φυσαλίδες του αέρα .Βιδώνουμε σφιχτά.
Βάζουμε να βράσει μια κατσαρόλα με νερό στην οποία τοποθετούμε τα γεμάτα καλά κλειστά βάζα μαςΑΝΑΠΟΔΑ για να "βράσουν" δέκα λεπτά।
Στην συνέχεια με προσοχή τα βγάζουμε πάνω στον πάγκο ΑΝΑΠΟΔΑ όπως είναι μέχρι να κρυώσουν. Την επόμενη μέρα θα διαπιστώσετε ότι εάν ήταν καλά τα καπάκια, έχει κλείσει το τουρσί μας αεροστεγώς και μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου. Εάν όχι, δεν σκάμε διατηρείται στο ψυγείο όλο τον χειμώνα.
Τα τουρσιά μας θα είναι έτοιμα για να τα απολάυσοyμε σε μία εβδομάδα.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου