Θα ηθελα να σας τραταρω..
Γεύσεις , ελληνικές,ανατολίτικες που έχουν την το άρωμα της ρίγανης,του βασιλικού, του δυόσμου, του μοσχοκάρυδου, της κανέλας και του γαρύφαλλου...
Kαι τέρψη της ψυχής μέσω των γευστικών κάλυκων του συναισθήματος.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Πετιμέζι το δυναμωτικό!!!


Μέσα στο μπαξεδάκο μου έχω μερικά αμπελάκια τα οποία έχουν εξαιρετικά γλυκά κρασοστάφυλα।
Μάζεψα λοιπόν γύρω στα τριάντα κιλά και αποφάσισα να κάνω τα δέκα από αυτά πετιμέζι γιατί πληροφορήθηκα πρόσφατα για τις εξαιρετικές του ιδιότητες।

Συγκεντρώνει τα περισσότερα θεραπευτικά συστατικά του σταφυλιού και είναι αριστη πηγή σιδήρου (αναιμίες) είναι καταπραϋντικό για τον λαιμό και αντικαταθλιπτικό(॥)

Η παρασκευή του :

Παίρνουμε μεγάλη ποσότητα σταφυλιών (από 5 κιλά και πάνω θα έλεγα).
Τα στύβουμε σε σουρωτήρι με τα χεράκια μας(έβαλα μόνο τις ρόγες στο σουρωτήρι)।
Ο χυμός που πήραμε από το στύψιμο είναι ο μούστος.
Το χυμό που βγαίνει τον περνάμε από σήτα ή τουλπάνι.
Τον βάζουμε σε κατσαρόλα και βράζουμε επί ३ ώρες περίπου ξαφρίζοντας αν χρειαστεί, εως ότου γίνει σιροπάκι(μένει περίπου το ένα τέταρτο.)
Το πετιμέζι μας είναι έτοιμο.
Το φυλάμε σε γυάλινα μπουκάλια।

Όσο για τα υπόλοιπα २० κιλά σταφύλια αποφάσισα να προσπαθήσω να κάνω κρασί στο σπίτι.

Άν πετύχει θα σας ενημερώσω....

Αν όχι, για όποιον ενδιαφέρεται θα έχω εξαιρετικό βιολογικό ξύδι τα Χριστούγεννα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου