Θα ηθελα να σας τραταρω..
Γεύσεις , ελληνικές,ανατολίτικες που έχουν την το άρωμα της ρίγανης,του βασιλικού, του δυόσμου, του μοσχοκάρυδου, της κανέλας και του γαρύφαλλου...
Kαι τέρψη της ψυχής μέσω των γευστικών κάλυκων του συναισθήματος.

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

Συνταγή : Γαρίδες σαγανάκι.


Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή θαλασσινών που γνωρίζω..
Φτάνει να φροντίσουμε να έχουμε 1 κιλό γαρίδες , 2-3 πιπεριές, πράσινες και κόκκινες ψιλοκομμένες, λαδάκι, ρίγανη, μαϊντανό, τυρί φέτα και μία καλή σάλτσα ντομάτας. Εγώ παρασκεύασα σπιτική με συνταγή της πεθερούλας μου σε βάζα φέτος το καλοκαίρι και έχουμε ξετρελαθεί οικογενειακώς…Για το σαγανάκι προτιμήστε αυτές που ισχυρίζονται ότι γίνονται «στον ρεντέ» ή ακόμα καλύτερα βιολογική σε βαζάκι …Προς θεού μην βάλετε pummaro…
Πρώτα απ’όλα βγάζουμε το εντεράκι της γαρίδας από την ράχη της με μια οδοντογλυφίδα και τις ξεβγάζουμε καλά.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι μας με τις πιπεριές για να μαραθούν.
Προσθέτουμε την σάλτσα και αφήνουμε να σιγοβράσει 6-7 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες, την ρίγανη, το μαιντανό λίγο αλάτι και αφήνουμε αφού αρχίσει να κοχλάζει άλλα 8 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
3 Λεπτά πριν κατεβάσουμε θρυμματίζουμε με τα χεράκια μας λίγο τυρί φέτα.
Μην ξεχάσετε τα βατραχοπέδιλα!!!!

1 σχόλιο:

  1. Βουτιά στο σαγανάκι!!!!!! Αλλά θέλω και το μυδοπιλαφο!!!!!!σλουρπ μμμμμμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή