Θα ηθελα να σας τραταρω..
Γεύσεις , ελληνικές,ανατολίτικες που έχουν την το άρωμα της ρίγανης,του βασιλικού, του δυόσμου, του μοσχοκάρυδου, της κανέλας και του γαρύφαλλου...
Kαι τέρψη της ψυχής μέσω των γευστικών κάλυκων του συναισθήματος.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Χειροποίητες και..οικονομικές λύσεις..



Φτιάξατε σπιτικά γλυκά?

Συνοδεύστε τα δωράκια των κουμπάρων, των νονών, των γιαγιάδων, των πεθερικών κ.τ.λ. με μια πιατελίτσα με τους κουραμπιέδες, μελομακάρονα, ή ότι άλλο φτιάξατε. Αφού τα τοποθετήσετε όμορφα, τυλίξτε τα με σελοφάν και δέστε τα με μια χρυσή κορδέλα.(Φροντίστε να έχετε πάντα ένα ρολό σελοφάν και κορδέλες στο σπίτι. Θα με θυμηθείτε και το Πάσχα..)

Τα σπιτικά γλυκά είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Φέτος, εγώ θα προσθέσω στις πιατέλες και γλυκό κυδώνι με αμύγδαλα που έφτιαξα, αφού διακόσμησα και τα καπάκια αναλόγως(υλικά: πιστόλι ζεστής σιλικόνης,πανάκια, φαντασία και ότι βάλει ο νους σας από μπαχαρικά, φύλλα, ποτ πουρί, στολιδάκια Χριστουγέννων κ.τ.λ).

Επίσης, με τα ίδια υλικά και χαρτόνι, μπορείτε να

κάνετε πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες κάρτες για να συνοδεύσετε τα δώρα σας.
Ηθικό δίδαγμα:
Δεν πετάμε ποτέ τίποτα, όσο μικρό και ασήμαντο κι αν είναι.
Με αυτά ταμικρά και ασήμαντα κομματάκια από χαλασμένα παλιά στολίδια,κι έναν προπέρσυνο Αγιο Βασίλη έκανα αυτό το στεφάνι φέτος για την πόρτα μας.Ωραίο δεν ξέρω αν είναι, σίγουρα όμως είναι μοναδικό και δεν κόστισε τίποτα!










Ο Ορέστης έχωνε με περιέργεια την μουρίτσα του ενώ έβγαζα τις φωτογραφίες ...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου