Θα ηθελα να σας τραταρω..
Γεύσεις , ελληνικές,ανατολίτικες που έχουν την το άρωμα της ρίγανης,του βασιλικού, του δυόσμου, του μοσχοκάρυδου, της κανέλας και του γαρύφαλλου...
Kαι τέρψη της ψυχής μέσω των γευστικών κάλυκων του συναισθήματος.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Συνταγή : Μυδοπύλαφο


Η συνταγή απευθύνεται σε αυτούς που δεν είναι λάτρεις του σκατς και του τζιν με τόνικ αλλά αγαπούν το ουζάκι ή το τσίπουρο με καλή παρέα και τα ανάλογα μεζεδάκια…Είναι η συνταγή που προτιμώ σε σχέση με το «κόκκινο» πιλάφι.

Τα υλικά μας είναι :

Μύδια κατεψυγμένα, ½ κιλό καθαρισμένα και ½ κιλό με το κέλυφος .

500 γρμ Ρύζι μπασμάτι.

1 Ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2-3 Κόκκινες πιπεριές φλωρίνης επίσης ψιλοκομμένες.

2 Σκελίδες σκόρδο σε φετάκια.

1 Ποτήρι κρασί λευκό(νεροπότηρο)

1 Πρεζούλα σαφράν

1-2 Λεμόνια

Λίγο άνηθο

1 Φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.

Αλατάκι, πιπεράκι

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε ελαφρώς σε μία πλατιά κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές.Προσθέτουμε (μόνο για ένα λεπτό) το σκορδάκι.

Ρίχνουμε το κρασί και 1ποτήρι νεράκι.Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε και τα μύδια όπως είναι κατεψυγμένα..

Εδώ πρέπει να προσέξουμε ώστε τα μύδια να βράσουν στο κρασάκι μόνο 3-4 λεπτά για να μην σκληρήνουν. Αμέσως μετά τα βγάζουμε (μόνο τα μύδια όσο γίνεται) σε ένα κατσαρολάκι που ζεστάναμε λίγο σε ένα άλλο μάτι και το κατεβάσαμε.Καπακώνουμε να διατηρηθούν ζεστά .

Στην συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρασί 1 1/2 ποτήρι νερό, αλάτι, τον άνηθο, το σαφράν και μόλις αρχίζει κοχλάζει, το ρύζι μας (πλυμένο και στραγισμένο καλά).

Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε 15 λεπτά να βράσει.

Όταν είναι έτοιμο, κατεβάζουμε και προσθέτουμε τα μύδια .Ανακατεύουμε ελαφρά και με προσοχή και αδειάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα. Σερβίρουμε ζεστό με λεμονάκι για να προσθέσει ο καθένας όσο του αρέσει …

Στην υγειά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου