Θα ηθελα να σας τραταρω..
Γεύσεις , ελληνικές,ανατολίτικες που έχουν την το άρωμα της ρίγανης,του βασιλικού, του δυόσμου, του μοσχοκάρυδου, της κανέλας και του γαρύφαλλου...
Kαι τέρψη της ψυχής μέσω των γευστικών κάλυκων του συναισθήματος.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Kουραμπιέδες με καρύδια


Και πάνω που είχα καθαρίσει την κουζίνα από τις μελομακάρονο-δημιουργίες των παιδιών, ξεκινήσαμε καινούργια αποστολή…

Είναι μια συνταγή που δοκίμασα φέτος πρώτη φορά και μας άρεσε γιατί έγιναν πολύ τραγανοί..

Υλικά

½ κλό βούτυρο αγνό (ναι, αυτό που παχαίνει..)

300 γρμ ζάχαρη για την ζύμη και 500 γρμ για το πασπάλισμα

1 μπαίικιν

1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

3 βανίλιες

1 αυγό φρέσκο

1 κιλό αλεύρι μαλακό

1 ποτήρι του νερού καρύδια χοντροκοπανισμένα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ ½ ώρα(εγώ αντέχω ένα τέταρτο γιατί έχω χειροκίνητο..)Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε ένα δεκάλεπτο. Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και το μπαίικιν μαζί με το αλεύρι.

Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε από την ζύμη κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε (φαντασία να υπάρχει..) και τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένα ταψιά , σε αρκετή απόσταση τον έναν από τον άλλον. Ψήνουμε σε προθερμασμένο 20 λεπτά σε 200 βαθμούς.

Όταν τους βγάλουμε από τον φούρνο, ζεστούς, τους τυλίγουμε σε (ΠΟΛΥ) ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου